Tutorials

mandag den 24. september 2012

Knap så meget Vindaloo


 
 
Så var der dømt fridag i dag, og det var den oplagte mulighed for at eksperimentere med en ny indisk opskrift. Jeg er forholdvis ny inden for det indiske/asiatiske køkken, men når man rammer rigtigt smager det jo guddommeligt. Og er der noget køkken hvor man får lov at lege med spændende smage og krydderier så er det da det indiske.

Når jeg får lyst til at prøve en ny opskrift begynder jeg som mange andre på google. Normalt har jeg en ide om hvad jeg vil lave og kigger så på forskellige opskrifter, for så at de tilpasse forskellige til min families smagsløg og mine muligheder inden for tid, redskaber og ikke mindst evner. Denne gang vidste jeg bare det skulle være smagsfuldt og give en god varme. Det førte mig til en opskrift på chicken vindaloo, som jeg måtte prøve, dog med små ændringer.

Min fundne opskrift bruger kyllingedele, hvilket jeg normalt undgår da det er det mere besværligt at spise, men jeg gav det en chance denne gang. Men  retten kan laves med alle slags kød. Halvvejs fortrød jeg dog da jeg kom i tanke om at jeg hellere måtte tager skindet af. Dette dog først efter det havde marineret et stykke tid. Det medførte et lille griseri, men var det værd.

Jeg skulle også bruge hele sennepskorn. Dette kunne ikke findes i mit lokale supermarked, og jeg har ikke haft tid til at lede i de mere specialiserede butikker. Derfor prøver jeg at bruge en smule dijon sennep i stedet.

Sidste hurdle kom, da jeg så mængden af marinade, og indså at det  var det opskriften mente skulle udgøre sauce delen af retten. Der var faktisk kun lige nok til at hænge ved kyllingedelene. Derfor valgte jeg at lave en sauce til.

Ingrediens liste;

1 lille løg
3 fed hvidløg
½ tsk dijon sennep
½ tsk gurkemeje
½ tsk stødt ingefær
1 lille stang kanel
4 hele nelliker
½ tsk chilli pulver
1 tsk spidskommen
1 spsk hvidvins eddike
½ tsk farin
1 spsk neutral olie
1 løg
1 spsk ghee
1 tsk hvidvinseddike
½ tsk chilli
¼ tsk gurkemeje
500g tomatpure
125g græsk yoghurt
 
 
Marinaden laves ved at blende det hele sammen fra det første lille løg og til farinen. Kanel og nelliker fik en hurtig tur i morteren først. Når massen er forholdsvis ensartet kommes det over i en stor skål.
800g kyllingeunderlår blandes rundt i marinaden og skålen stilles på køl.  Forbered gerne ovenstående om morgenen så det kan nå at få en del timer til at trække. Husk at tage skindet af kyllingen inden det kommes i marinaden.
Nogle vindaloo opskrifter anbefaler en trækketid på op til 24 timer. Mit fik vel 11 timer.

Saucen blev jo opfundet på stedet, men med andre indiske retter i mente.

1 løg blev hakket og sauteret i en smule olie. Da de begyndte at klare tilsatte jeg ghee og derefter hvidvinseddike, chilli og gurkemeje. Lod det lige koge lidt sammen, og tilsatte derefter tomatpure’en. Jeg lod så lige blenderen køre igennem da min familie ikke er så vild med mange løgstykker. Jeg tilsatte yoghurten og lod det varme godt op, inden jeg tilsatte kyllingen. Under låg fik det så ca 30 min. Vendte rundt i det 3-4 gange så kyllingen blev stegt godt  igennem.

 

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar