Tutorials

torsdag den 1. november 2012

Chicken Korma






Som tidligere nævnt elsker jeg indisk mad. Og denne ret er næsten standard når vi bestiller take out. Indtil videre har jeg ikke prøvet en opskrift på korma som kommer i nærheden af den lækre fra take out stedet, men denne kommer godt nok tæt på, og er fantasktisk lækker, og ikke mindst meget nem at lave.

Ingredienser;
50 g mandler
4 fed hvidløg
20 g frisk ingefær
½ dl vand
lidt smagsneutral olie
2 lauerbærblade
3 nelliker
1 lille kanelstang
ca. 400-500 g kyllingefilet skåret i lidt store stykker
1 løg
chili som man har lyst til
1 spsk spidskommen
½ tsk kardemomme
1 spsk koriander
1/4 tsk cayenne peber
2 dl. tomatpure
125 g græsk yoghurt (el. naturel)
salt
1 tsk garam masala

Mandler, hvidløg, ingefær og vand blendes sammen.

Ved kraftig varme i en dyb pande el. gryde ristes lauerbærblade, nelliker og kanel af i ca 10 sek. Man kan hurtigt dufte aromaerne og så skal de ikke have så meget mere. Lidt olie kommes ved, og kyllingen brunes af.

Løget blendes nu fint, evt sammen med noget chili. Dette kommes ved kyllingen for det får 3-4 min. Mandelmassen kommes ved og steges med i et par minutter. Herefter tilsættes spidskommen, kardemomme, koriander og cayennne og det steges også af.

Tilsæt så tomatpure og yoghurt og garam masala. Lad det koge op, smag til med salt. Læg låg på og lad det simre i en times tid.

Server med ris og naan brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar