Tutorials

lørdag den 15. december 2012

Hj. lavet burger med bacon og karamelliserede løg




















Så blev det endnu engang tid til hjemmelavede burgere. Vi har fået det flere gang i denne blogs levetid, og endelig fik jeg taget billeder undervejs så de kunne komme på her. De er uden tvivl noget af det bedste jeg har smagt inden for kategorien burgere. Og det er ikke kun fordi at det er min helt egen opskrift. Den er gennem de sidste par år blevet videre udviklet til der den er idag og jeg tror ikke der skal ændres mere på den.

Som man kan se under selve opskriften kommes bacon og løg direkte i burgerfarsen inden bøfferne steges. I starten var det faktisk kun lidt af baconfedet jeg brugte, men en aften med gæster til burgere og alt for lidt bacon, prøvede jeg at komme det direkte i bøffen, så man ikke skulle slås om det bacon der var. Nu ved jeg ikke om det kun er mig, der kan forestille mig et sådan scenarie, men jeg synes også bacon er helt guddommeligt.

Løgene er først for nylig blevet tilført, igen fordi det smager helt fantastisk, og det gør virkeligt noget godt. Det søde fra løgene, den røgede, salte smag fra baconet. Virkelig lækkert.

Når vi får hjemmelavede burgere så er det ikke kun bøffen der bliver kræset for. Jeg har længe eksperimentet med den helt rigtige hjemmebagte burgerbolle. Jeg synes ofte de blev for kompakte og fyldende. De tilførte som sådan ikke noget til burgeren, samt man hurtiger blev mæt, fyldt op af brød. Jeg er endelig kommet på den perfekte burgerbolle, langtidshævede burgerboller. Udover at være let og luftig, er den også så simpel at få lavet at det ville være en skam at lade være.

Opskrift på burgerboller (ca 5-6 stk.);

En lille klump gær, ca 1/8 del af en pakke                 
4 dl vand
1 tsk salt
1½ tsk honning 
2 spsk olivenolie
Mel

Aftenen før røres gæret ud i vandet, og der tilsættes ca 1 dl mel, som også røres ud bedst muligt. Grundet til dette er at, salten eller nemt vil komme til at ødelægge gærets hæveevne. Den lille smule mel beskytter gæren. Salt, honning og olie tilsættes. Derefter tilsættes mel. Jeg har desværre ikke en præcis mængde på dette, da jeg har glemt at måle efter. Men jeg bruger en gaffel til at røre ud med, og tilsætter mel indtil man når det punkt hvor gafflen har svært ved at røre i dejen. Den skal være våd og klistret men ikke flydende. Skålen dækkes med film, og sættes tilside på køkkenbordet.
Hvis man ikke lige når at sætte dejen over aftenen før, kan det sagtens nåes om morgenen. Der har jeg det bare med at glemme det.

Når man er klar til at bage bollerne bruger jeg to skeer til at sætte dejen på bageplader med, og forme dem runde og ca 1½ cm høje. Det er super nemt at gøre hvis man husker at dyppe skeerne i koldt vand mellem hver berøring med dejen. Så klistre de ikke.

Bages ved 180 grader indtil lysebrune, ca 15 minutter.


Opskrift på burgerbøffer;

500 g hakket oksekød
1 løg
Lidt smør
1 spsk sukker
½ pakke bacon i skiver
Salt
Peber
1½ tsk cayennepeber
1 spsk paprika, evt. røget
1 dl mælk
2½ dl rasp


Oksekødet røres ud med salt, peber, cayenne og paprika. Sættes til side. Løget skæres i tynde ringe. Lidt smør smeltes på en pande ved medium varme og løget komme ved. Løgringene arbejdes rundt på panden, og når de begynder at blive klare og bløde drysses sukker over. De arbejdes rundt på panden igen. De behøves ikke være i konstant bevægelse, men kan hurtigt blive for mørke så vær opmærksom. Når løgne er lysebrune og fedtede tages de af panden. Baconet skæres i små stykker og kommes på panden. Tages af når de begynder at blive sprøde.

Lad løg og bacon køle af.

Mælken tilsættes oksekødet, og røres godt sammen, derefter tilsættes rasp. Løgene hakkes, og de kommmes sammen med baconet ved kødet. Arbejdes godt sammen.

Kødet deles herefter i det antal bøffer man ønsker. Jeg plejer at lave 4 store bøffer.

Steges på panden med resterne af baconfedet. Husk at gennemstege. Bollerne fyldes med bøf og andet fyld som ønskes. Namme nam.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar