Tutorials

mandag den 15. oktober 2012

Ellas regnbuekage

Som før nævnt var dette weekenden hvor den første fejring af Ellas 2 års fødselsdag fandt sted. Og kagemor her gik i tænkeboks, for det skulle selvfølgelig være noget særligt, men også lækkert.
 
Jeg sad og surfede rundt mellem billeder af mange flotte kager. Mange af dem er jo fondantkager, men det er bare ikke mig. Min erfaring er at der faktisk ikke er mange der synes at fondant smager godt, og bare ender med at lade det ligge, og ærlig talt synes jeg det er synd. Så faldt jeg over et billed af en regnbuekage. Faktisk er der rigtig mange derude hvis man søger på det, nogen pænere end andre. For at se lidt mere søgte jeg også på "rainbow cake", og det først resultat der kom op, var denne af Martha Stewart. Super flot kage, og den valgte jeg så at tage udgangspunkt i.
 
Jeg valgt at lave den i 5 lag i stedet for 6. Kan faktisk ikk lige huske hvorfor jeg lige synes det 6. lag var overkill, men sådan blev det. Jeg valgte også at lave en abrikosskum at lægge i mellem lagene. Martha Stewarts opskrift siger en vanilie glasur, men jeg syntes at det nok ville blive for sødt. Mine kriterier var derfor noget friskt, der ikke havde den store farve, da det ville ødelægge regnbue effekten, og med det samme tænkte jeg på abrikosskum. Da jeg var barn blev lagkager for det meste lagt sammen om abrikosskum. Jeg smurte den op med smørcreme. Jeg skal lave den i weekenden igen, og vil nok tilføje lidt lemon curd til smørcremen her. For det var det eneste kritik af kagen, at det måske var for sødt.
 
Ingredienser til regnbuekagen (servere nemt 16 pers. måske også flere);
 
700g mel
4 tsk bagepulver
½ tsk salt
350 g smør
450 g sukker
5 æggehvider (hvis man bruger bæger med 1,5 i hver kan 3 bæger, altså 4,5 æggehvide godt gøre det)
2 tsk vanillessens (kan også bruge vanillesukker)
375 ml mælk, altså 3 3/4 dl
 
Fødevare farver rød, gul og blå (man kan bruge pastafarver, men de flydende frugtfarve kan også sagtens bruges her)
 
Smørret tages ud i god tid, så der bliver godt blødt, og dermed nemt at arbejde med.
 
Ovnen tændes på 170 grader varmluft.
 
De tørre ingredienser, undtagne sukker sies sammen. Smørret piskes sammen med sukkeret til det er let og luftigt. Brug gerne maskinkraft her, da det ellers tager en krig og alt for mange kræfter.
 
Æggehviderne tilsættes en af gangen, pisk godt sammen mellem hver. Pisk så vanilleessensen i. Herefter tilsættes skiftesvis mælk og de tørre ingredienser. Bland godt sammen så der ikke er nogen klumper.
 
Nu siger den oprindelige opskrift så at man skal tage sine 5 springforme, men nå nej, jeg har jo kun en. Og ærlig talt så var jeg da for doven til at rengøre min ene springform mellem hver bagning, den var også for stor i forhold til det fad jeg ville bruge. Så jeg tog en chance. Og det viste sig at det var en ok måde at gøre det på. Jeg havde en kagedåse der passede i omkreds med den størrelse kage jeg ville have. Alt rundt kan bruges. Jeg tegnde en cirkel om denne på et stykke bagepapir, faktisk på 5 stykker bagepapir.
 
Jeg delte dejen ligeligt ud i 5 skåle og indfarvede hver. Jeg indså hurtigt at hvis jeg skulle have meget klare farver frem skulle der en hel del farve til, så jeg valgte at synes de mere afdæmpede farve også var ok, og det synes jeg faktisk at de var.
 
Hver del dej blev spredt ud i cirklen på bagepapiret lige inden den skulle i ovenen. De blev bagt en af gangen i 12 minutter. Lad dem køle godt af, inden kagen lægges sammen.
 
 
Ingredienser til abrikosskum;
 
1 dåse henkogte abrikoser
2½ dl piskefløde
Evt. 1 spsk sukker
 
De henkogt abrikoser hældes i en sigte. Gem saften. Blend abrikoserne, hvis man synes kan man blende lidt sukker med, men faktisk synes jeg ikke det er nødvendigt. Pisk fløden, og bland de to ting sammen.
 
Læg den blå kagebund nederst på det ønskede fad. Stænk med saften fra abrikoserne, og spred så en fjerdedel af fyldet ud til kanten. Fortsæt sådan indtil den røde kagebund lægges på. Den stænkes også med abrikoslagen, men får ikke fyld. Stil på køl og lad den samle sig.
 
 
Smørcreme;
 
150 g smør
250 g flormelis
Lidt vanilleessens, el. som jeg vil prøve næste gang lidt lemon curd.
 
Smørret blødgøres og flormelisen piskes ind i det, indtil det er mættet. Undervejs smages til med vanille el lemoncurd.
 
Smør først kagen med et tyndt lag, og stil den i fryseren i ca 10 min. Dette er krummelaget og gør at man efterfølgend kan smøre resten ud over kagen uden at trække krummerne rundt på kagen.






2 kommentarer:

  1. Hvor stor er kagen i diameter?

    SvarSlet
  2. Svarer det til 24-26 cm?
    Mvh Marlene Jacobsen

    SvarSlet