Tutorials

søndag den 28. oktober 2012

Stew med oksekød



Så blev det søndag, og der var tid til at have aftensmaden til at simmre i køkkenet hele eftermiddagen. Den kolde tid indbyder til varme, lidt tunge retter. Denne stew er lavet en del gange, og er et stort hit hos alle herhjemme. Det ekstra gode ved den, er at der herhjemme er nok til to dage.

Ingredienser;
1 spsk Olivenolie (idagens anledning blev den nye chili/hvidløgsolie fra Italien brugt)
En klat smør
1 løg
2 spsk mel
salt og peber
Ca. 800 g oksekød i tern
4 store gulerødder
1 glas rødvin (eller mere, kan også helt udelades)
2 spsk tomatkoncentrat
Oksefond så det dækker
250g champignoner

Tænd oven på 160 grader.
I en gryde der kan tåle at gå i ovnen varmes olie og smør. Løget skæres i skiver og steges heri i 3-4 min. Melet kommes i en pose og krydders med salt og peber. Oksekødet vendes heri så det er dækket. Herefter kommes det i gryden, sammen med gulderødderne skåret i skiver, rødvin, tomatkoncentrat og oksefond. Kom låg på gryden og lad det koge op. Herefter kommes champignonerne ved og gryden kommes i ovnen.


Og så skal man bare glemme alt om den i ca 4 timer. Man ved den er færdig når kødet kan skæres over med en ske.

Serveres samme med en god kartoffelmos, gerne en ovnbagt en af slagsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar